وحید مقیمی
کارشناس تغذیه
کارشناس مهندسی عمران
شماره تماس: 38411211 – 081
علم تغذیه:
نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد. احتیاج به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد،به تندرستی و طول عمر می‌انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد.تغذیه از بسیاری جهات بر سلامتی تاثیر می گذارد. عدم تعادل موادمغذی در بدن، چه کمبود و چه مصرف بیش از حد، بر سلامت فرد اثر گذاشته و عملکرد طبیعی بدن را مختل می نماید. به عبارت دیگر علم تغذیه یک علم چند بعدی است که شامل اطلاعات جامع و گسترده‌ای در زمینه بیوشیمی، بیولوژی، جامعه‌شناسی ، روان شناسی، بهداشت و شیمی مواد غذایی می باشد.
تغذیه دروه دانشجویی:
با توجه به اینکه این گروه، درگیر کار فکری بیشتر و فعالیت‌هایی مانند شرکت در مسابقات ورزشی، کوه‌نوردی و غیره هستند از اهمیت بیشتریبرخوردار است .به همین خاطر اداره تغذیه دانشگاه صنعتی همدان سعی بر این دارد علاوه بر ارتقای تجهیزات سخت افزاری جهت بالا بردنکیفیت غذا؛ بر اساس نیاز های جسمی و فکری دانشجویان  نیز برنامه ریزی نموده تا این عزیزان بتوانند مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافتنمایند و همچنین می داند که دوران دانشجویی زمان بسیارمناسبی برای آموزش تغذیه و  اهمیت آن در سلامت است. امید می‌رود با راهنماییو مشاوره که توسط کارشناس این اداره ارایه می گردد دانشجویان  محترم دانش تغذیه‌ای بهتری نسبت به نسل قبل  بدست بیاورند و اهمیت تغذیه دردوران‌های زندگی و نقش آن در ارتقای هوش و توانمندی جسمی و ذهنی و مسئولیت مشترک همگانی برای ارتقای سلامت را به دیگران نیز انعکاس دهند.

اهم فعالیتهای اداره امور تغذیه

۱-فعالیتهای تغذیه ای :

ارائه غذای گرم :

  • ارائه ناهار و شام دانشجویی
  • ارائه ناهار به کارمندان و اساتید
  •  ارائه ناهار و شام به مراسم ، میهمانیها ، اردوها و المپیادهای ورزشی

       

۲- فعالیتهای اداری :

فعال سازی کارت یکپارچه دانشجویی و تغذیه، مکاتبات اداری، تنظیم قراردادهای تغذیه، تنظیم درخواست خرید کالا، تهیه و تنظیم آمار و هفتگی رزرو غذایی دانشجویان خوابگاهی وغیرخوابگاهی ،ثبت نام دانشجویان جدیدالورود ،تهیه و تنظیم برنامه غذایی هفتگی، اطلاعات ماهانه و فصلیدانشجویان، اقدام لازم درخصوص انتخاب، سفارش،تحویل ونگهداری مواد غذایی خام، تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ سازی امورتغذیه بهمنظورجلوگیری ازکمبودها و نارسایی های موجود انجام امورمربوط به فروش ژتون غذایی دانشجویان ، ارتقاءسیستم اتوماسیون تغذیه دانشجویان، اقدامات لازم درجهت جذب اقلام سهمیه ای و یارانه ای ازمراجع ذیربط 

۳-فعالیتهای پژوهشی وتحقیقاتی:
          ۱ )مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکیها
           ۲) مطالعه و جمع آوری اطلاعات در مورد وضع تغذیه دانشجویان.
           ۳) مطالعه و تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ ساختن امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و سایر اختلالات ناشی از سوء تغذیه.
           ۴) اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارتهای شغلی در زمینه تغذیه.
           ۵) برنامه ریزی و اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش مصرف بی رویه مواد غذایی و  بهبود وضع تغذیه
           با هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه تا بالاترین حد مطلوب .
           ۶) برنامه ریزی و نظارت بر پژوهشهایی که به منظور شناسایی عادات غذایی، مشکلات غذایی و تغذیه ای، شیوع وپراکندگی سوء تغذیه، انواع
           و علل آن در جمعیت تحت پوشش صورت میگیرد.

۴- سایر فعالیت ها :
            ۱. تهیه و تنظیم برنامه های غذایی هفتگی،‌ماهانه و فصلی دانشجویان.
           ۲. اقدامات لازم در خصوص انتخاب، سفارش، تحویل و نگهداری مواد غذایی خام.
           ۳. انجام اقدامات مربوط به تهیه ،‌نگهداری،پخت، توزیع غذا بر اساس اصول بهداشتی و رژیم های غذایی با در نظر گرفتن شرایط
            تغذیه دانشجویان و ضوابط ابلاغی از مراجع ذیربط.
           ۴. رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و مشارکت در ارائه خط مشی های لازم در زمینه تغذیه دانشجویان و خدمات غذایی.
           ۵. تدوین برنامه های مربوط به هماهنگ سازی امور تغذیه به منظور جلوگیری از کمبودها و نارسایی های موجود.
           ۶. ارائه آموزش های لازم به کارکنان و کادر خدماتی شاغل در سلف سرویس ها، به منظور آشنایی با اصول صحیح تغذیه دانشجویان
           و تهیه کارت  تندرستی و سلامت کارکنان شاغل.
           ۷. پیشنهاد و انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته.
           ۸. ارائه نظرات مشورتی در زمینه امور تغذیه به واحدهای اجرایی ذیربط در تامین تغدیه دانشجویان.
           ۹. انجام نظرسنجی غذایی از دانشجویان به منظور پیش بینی در تنظیم برنامه های غذایی دانشجویان.
          ۱۰. تهیه و تنظیم آمار و اطلاعات هفتگی رزرو غذایی دانشجویان بومی و غیر بومی.
          ۱۱. ارائه گزارش و راهکارهای مناسب در جهت حل مشکلات تغذیه ای دانشجویان.
          ۱۲. انجام بازدیدهای مستمر و غیر قابل پیش بینی از سلف سرویس ها و مراکز توزیع غذای دانشجویان در خوابگاهها.
          ۱۳. انجام امور مربوط به فروش ژتون غذایی دانشجویان.
          ۱۴. رسیدگی به امور پخت و پز و توزیع نان مصرفی دانشجویان.
          ۱۵. ارتقاء سیستم های اتوماسیون تغذیه دانشجویان.
          ۱۶. انجام مشاوره های تغذیه ای و ارائه رژیم های درمانی و برنامه غذایی برای گروههای مختلف دانشجویان.
          ۱۷. اهتمام در جهت کسب آخرین اطلاعات و مهارت های شغلی در زمینه تغذیه دانشجویان.
          ۱۸. مطالعه و ارزشیابی غذاها و خوراکی ها و آشامیدنی ها.
          ۱۹. مشارکت در تحقیقات علمی به منظور شناسایی عادات غذایی، مشکلات غذایی، شیوع و پراکندگی سوء تغذیه دانشجویان.
         ۲۰. اقدامات ضروری در جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از کمبود یا افزایش بی رویه مواد غذایی و بهبود وضع تغذیه دانشجویان با
          هدف ارتقاء کیفی و بهداشتی تغذیه.
          ۲۱. اقدامات لازم در جهت جذب اقلام سهمیه ای و یارانه ای از مراجع ذیربط.